29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Tyrolský bramborový salát

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
červená cibule 1 ks
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
extra panenský olivový olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: rakouská
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na kolečka do větší mísy. Já krájím zarputile na kostky, mám v salátu raději kostičky. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky, prsty rozdělíme a přidáme k nakrájeným bramborám. Osolíme, opepříme a promícháme. Vývar smícháme v hrnku s 2 lžícemi vinného octa, lžící olivového oleje a 2 lžícemi francouzské hořčice (s celými hořčičnými semínky). Podle chuti přisolíme a zálivkou zalijeme připravené brambory. Přidáme nasekanou petrželku, zlehka promícháme a necháme vychladit.


 


RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...